השאלה הזאת נשאלת פעמים רבות, בדרך כלל על ידי מי שמתכננים לרכוש את המצלמה הראשונה שלהם ושומעים מונחים שנראים מאוד מסובכים…
התשובה לשאלה זו היא לא מאוד מורכבת, ננסה לעשות סדר פשוט ונתחיל מהפירוש המילולי.
ראשי התיבות של המונח DSLR פירושו הוא:
D – מצלמה בעלת חיישן דיגיטאלי
SL – סינגל לנס – מצלמה בעלת עדשה אחת (כלומר הבבואה אותה אנחנו רואים בעינית עוברת דרך העדשה)
R – ריפלקס – יש למצלמה מנגנון “ריפלקס” כלומר מראה שמתרוממת בזמן הצילום וחושפת את החיישן לבבואה.
מצלמת ה – Mirrorless נבדלת ממצלמת ה – DSLR בכך שהיא אינה ריפלקס – אין לה מראה – היא ללא מראה – Mirror – less את המראה מחליפה טכנולוגיה אחרת של רכיבים אלקטרוניים המאפשרים לראות על המסך או בעיינית המצלמה את אותה בבואה שהעדשה קולטת ובכך מייתרת את המראה.
הבדל זה משפיע במידה רבה על גודל המצלמה ומשקלה הפיזי, כלומר ויתור על רכיב מכני (המראה) גורם למצלמות ה – Mirrorless להיות קטנות יותר וקלות יותר בדרך כלל, מעבר לזה ההבדלים בין המצלמות יבואו לידי ביטוי בפרמטרים אחרים.
מצלמות ה – DSLR, מוכרת במבנה הקלאסי שלהן, הכולל מראה פנימית, המבנה הקלאסי מאשר שימוש במגוון רחב של עדשות ואביזרים, על אף שככל שהטכנולוגיה מתקדמת מצלמות ה – Mirrorles מדביקות את הפער מבחינת מגוון העדשות, כמו כן, המבנה הקלאסי עשוי לתת לצלם חוויית צילום מקצועית ונוסטלגית מעט.
מנגד פיתוח מצלמות ה – Mirrorless, מציעות טכנולוגיה אלטרנטיבית מתקדמת וקלה יותר, אחד היתרונות של מצלמות ה – Mirrorless הוא גמישות ביכולות הצילום, צילום בקצב גבוה ומעקב אוטומטי של המופע הרצוי.
אחת העובדות המרמזות על המשך הפיתוחים הטכנולוגיים בתחום ייצור המצלמות בא לידי ביטוי במגמות של יצרניות המצלמות הגדולות (יש כמובן עוד יצרניות), ניתן לומר כי יצרניות מצלמות ה – DSLR הבולטות: NIKON ו – CANON החלו בשנים האחרונות לייצר גם הן מצלמות Mirrorless לעומתן היצרניות הבולטות של מצלמות ה – Mirrorless FUJI ו – SONY אינן מייצרות מצלמות DSRL , מכאן ניתן להסיק כי מגמת השוק נוטה לכיוון הרחבת שוק מצלמות Mirrorless.
לסיכום, בחירת מצלמה בין DSLR ל – Mirrorless תלויה בצרכי הצילום והסגנון האישי של הצלם, בהעדפות האישיות שלו למצלמה קטנה, קלה ועדינה, לעומת מצלמה קצת גדולה יותר, קצת יותר כבדה ובמידה מסוימת קצת פחות עדינה.
הבדלים אחרים משמעותיים בקניית מצלמה הם גודל החיישן, המשפיע על איכות התוצר הסופי והעדשה – סוג העדשה והאיכות שלה – אבל על זה במאמר הבא.