טיפים לצילום חתונה

עונת החתונות בעיצומה – תקופת השלמת הכנסה מצוינת עבור צלמים, בין אם מדובר בצלמי חתונות מקצועיים או בצלמים מתחומים שונים ש”מחלטרים” בחתונות.

עבור זוג צעיר, צלמ/ת החתונה הם אולי האורחים החשובים ביותר באירוע. הם אלו שיחליטו איך ייראו הזיכרונות של הזוג, בעוד מספר שנים כשהם יישבו וידפדפו באלבום או יראו אותו לילדיהם, נכדיהם וכן הלאה. שהרי תמונות שורדות לנצח, אפילו יותר מהזיכרון עצמו.

עבור צלם מנוסה, יש דברים צפויים ובלתי צפויים שיכולים לגרום לצילומי החתונה להשתבש. את הדברים הצפויים אפשר למנוע.

כמה טיפים לצילום חתונה מוצלח: 

1. לעשות תיאום ציפיות: ניהול הזמן הוא אחד הדברים החשובים שצלם יכול לעשות. כלומר, לצמצם בעיות ודברים בלתי צפויים למינימום זמן רב לפני היום הגדול. כחודש לפני החתונה מומלץ לשלוח שאלון לזוג ולוודא מה הם מתכננים ביום הגדול שלהם, מתי הם מתכננים כל דבר, מה הם מצפים מהצלם שלהם. אם משהו נראה לא הגיוני בעיניכם כצלמים, כדאי להיפגש עם הזוג ולהסביר מה ריאלי ומה פחות.

2. לברר מי האחראי: יש לזוג מפיק/ה? מתכננ/ת חתונות? חבר שלוקח פיקוד? אמא שתלטנית? הם עושים הכול בעצמם? חשוב לדעת למי לפנות במקרה שיש משהו חשוב לברר או להסדיר ביום האירוע, לדעת מי איש הקשר.

3. שינויי לו”ז: קורה שברגע האחרון מתרחשים שינויי לו”ז – בגלל מזג אוויר, אילוצים של האולם או אפילו רעיונות חדשים שמגיעים מבני הזוג עצמם. בתור הצלמ/ת אתם חייבים להיות מעודכנים בכל שינוי לו”ז, ולהסביר לזוג שלצורך העניין – זמן צילומי הפורטרטים שלהם ושל המשפחה יתקצר/יתארך/יידחה/יוקדם בהתאם לשינויים (לדוגמא), ולוודא שזה בסדר מבחינתם. חשוב להסביר בצורה ברורה לחלוטין מה צפוי לקרות ולקבל אישור מהזוג מראש, על מנת שלא יהיו אי הבנות ביום החתונה.

4. איחורים ועיכובים: אז דיברתם על הלו”ז עם הזוג, סגרתם אותו והכול היה אמור לתקתק לפי הזמנים אבל אז לקח לכלה שעה נוספת להתכונן, או שהמאפרת איחרה, או שהרכב נתקע. פתאום קבלת הפנים החלה מאוחר יותר, ואז גם זמן החופה נדחה מעט, ולמרות שחשבתם שתצלמו את הפורטרטים המקדימים באור מלא – השמש מתחילה לשקוע. אז אפשר לשקוע בתסכול, אבל עדיף פשוט להיות מעשיים, כי איחורים זה חלק מהעניין ואי אפשר לתקן את כל העולם. לכן – מציבים לזוג פתרון ולא בעיה (הם מאוד לחוצים גם ככה). אם לדוגמא הם מאוד רצו להצטלם גם בנווה צדק וגם בנחלת בנימין, אבל אתם במרוץ נגד השמש – ייתכן שהם ייאלצו להתפשר על לוקיישן אחד. או שאפשר למצוא דרך יצירתית להשתמש בחוסר האור, לשנות לוקיישן, להביא ציוד נוסף וכן הלאה. מה שהזוג יזכור לאחר החתונה זה לא בהכרח איפה הם הצטלמו וכמה תמונות יצאו להם, אלא יותר איך הייתה החוויה ומה הצלם גרם להם להרגיש. ובסופו של דבר, זה השם והמוניטין שלכם וחשוב לשמור עליו.

5. ציוד פגום: קחו בחשבון שמשהו עלול לקרות לציוד שלכם. הרבה אנשים שתויים ושמחים במקום אחד, ולפעמים נהיה קצת צפוף, יד מונפת לכיוון הלא נכון ומצלמה מתנפצת על הרצפה. אפשר להיכנס לפאניקה ולהתעצבן, אבל זה לא באמת יעזור ורק ילחיץ את בני הזוג. במקום זה, דאגו שתמיד תהיה לכם מצלמת גיבוי ועדשת גיבוי ותשרו רוגע על האורחים, תנו להם לחשוב שיש על מי לסמוך ושלא קרה שום דבר. שמרו את התקף הפאניקה לאחרי החתונה.

6. אתם חייבים שיטה: לדעת איפה כל דבר נמצא – כל עדשה, כל מצלמה, כל פלאש. לוודא שיש מקום לכל עדשה ולכל בטריה, לדעת איפה ואיך מטעינים את הבטריות במהלך האירוע, לדעת איפה מאחסנים את ציוד הגיבוי וכן הלאה. צלמים מנוסים שמצלמים הרבה חתונות עלולים להיות אדישים ופשוט לקחת כל פעם את אותו התיק באופן אוטומטי, ולשכוח למשל שחסרות להם שתי בטריות בתיק הזה. חשוב תמיד לבדוק מה נמצא בתיק, שכל הבטריות מלאות, שכל הציוד מוכן לאירוע הספציפי שלפניכם.

7. להיות מוכנים למצבים לא נעימים: הגדירו מראש איך אתם מנהלים את עצמכם ביום האירוע. מה אתם לובשים? איך אתם מתנהגים? אם אורחת פלרטטנית ניגשת אליכם, איך אתם מגיבים? האם שותים אלכוהול, ואם כן אז כמה? האם מעשנים מול הלקוחות? איך מדברים ללקוחות? ומה אם האמא של החתן מנכסת אתכם לעצמה ולחברים שלה במשך כל האירוע? כדאי להכין את עצמכם למצבים לא שגרתיים ולהכין תוכנית פעולה מראש.

8. להיות מקצועיים! הטיפ הכי חשוב שיכול להיות הוא, בסופו של דבר, להיות מוכנים לכל דבר ולדעת שאתם מספיק מקצועיים ויש לכם את הידע הדרוש כדי לצלם בחתונה של אנשים שסמכו עליכם והפקידו בידיכם את יומם החשוב. לדוגמא לא להיערך עם ציוד לצילום במקום חשוך, כי חשבתם שהוא מואר ולא בדקתם את זה לעומק – יכולה להיות מפלה רצינית ולגרום לכך שהרבה מהתמונות יהיו לא שמישות. ומה קורה אם החופה הייתה אמורה להתקיים בדיוק בשקיעה אבל איחור בלתי צפוי (ע”ע סעיף 4) גרם לה להתעכב ועכשיו היא מתקיימת כמעט בחושך? להיות מקצועי מספיק כדי לדעת לתפקד במצבים כאלה זה אולי הדבר החשוב ביותר לפני שניגשים בכלל לצילום אירועים.

קורס צילום מקצועי כולל סדנת צילום אירועים, בהנחיית הצלם המדהים לירון אראל שמצלם אירועים בארץ ובחו”ל בסגנון ייחודי.

 

 

צילום אירועים - חתונה
למידע ופרטים נוספים כתבו לנו:
שלחו הודעה
לוגו ריבוע שקוף

תודה שנרשמתם ליום הפתוח!

פרטים נוספים ישלחו במייל בהקדם

דילוג לתוכן