טל סיון צפורין
אני טל, צלמת אוכל ומוצר, בת 42, נשואה לאופיר ואמא ל-3. הצילום תמיד היה חלק מחיי, אבל בדרך נגעתי גם בתחומים אחרים. את המסע שלי התחלתי בלימודי אדריכלות באוניברסיטת תל אביב וסיימתי כבוגרת תואר ראשון בתקשורת חזותית מHIT, לאחר הלימודים עבדתי כמעצבת כעשר שנים, לפני כשבע שנים, במהלך חופשת הלידה השלישית שלי, הרגשתי שמיציתי והגיע הזמן לשנות כיוון.
התשוקה לאסתטיקה של האוכל הביאה אותי לצילום, מתוך חיבור גדול לעולם האוכל, התחלתי לצלם את המתרחש אצלי במטבח ומשם הדרך ללימודי צילום בסטודיו גברא הייתה קצרה.
כבר בתחילת הדרך, הבנתי שהעולמות העיצוביים והגרפיים מהם אני מגיעה, הם כלי שימשיך לשמש אותי גם בעולם הצילום.
ההתחלה הייתה מאתגרת, לקח לי זמן להבין איך עולם הצילום עובד, איך מנהלים יום צילומים, איך מתנהלים מול לקוח, חוסר הניסיון הוביל אותי ללמוד ולגלות את התשובות בעצמי.
היום אני עובדת עם מגזינים, הוצאות ספרים, מסעדות ויצרני מזון מובילים ומצלמת לא מעט מוצרים בתחום הלייף סטייל.
אני גאה לומר, שהגשמתי לא מעט חלומות לאורך הדרך – לפחות את אלה שחלמתי בתחילתה, החלום הבא בדרך להגשמה הוא ליצור גוף עבודות לתערוכה.
במקביל בזכות הצילום נוצרה לי ולחברתי הצלמת איה ווינד הזדמנות נדירה ליצור קבוצה של צלמות, היום אני מנהלת את קהילת ׳צלמות טובות”, שמתקיימת גם במרחב הפייסבוקי וגם בחיים האמתיים.
אני מאוד אוהבת לצלם ומאוד נהנית מהמפגשים עם האנשים אותם אני פוגשת בדרך, אבל הקבוצה שהקמנו יחד, קבוצה הנוגעת בכל כך הרבה צלמות, מחזקת אותן וגורמת להן לשאוף גבוה יותר וליצור שיתופי פעולה – שווה בעיני יותר מהכל.
ומכאן הטיפ שלי לצלמות מתחילות – להוציא עבודות החוצה, לא לצלם למגירה. תשתפי, תחלקי, תראי לעולם. את אף פעם לא יודעת מהיכן תגיע ההזדמנות הבאה.
תוכלו לשמוע עוד מטל בפאנל ״התשוקה לאור״, אירוע חנוכה שיתקיים ב-25.12 בסטודיו גברא בסימן צלמות מעוררות השראה.
הכניסה לאירוע חופשית בהרשמה מראש.